APRIL 2024

Pelaa FreeCell-pasianssia ja rentoudu ilmaisella korttipelillä

Pelaa FreeCell Solitairea ja pidä taukoa kaikesta stressistä.

Johdanto FreeCell-korttipeleihin vuonna 2023

Kirjoittanut: Elizabeth Miller | Viimeksi päivitetty: 08 August 2023 | Faktantarkistus tekijä: Robert Moore

LUOTETTAVA ASIANTUNTIJA LUOTETTAVA ASIANTUNTIJA
Elizabethin pasianssitaidot, joita on kehitetty kolmen vuosikymmenen ajan pelaamalla ja tehokkaiden opintojen avulla, ovat tehneet hänestä innovatiivisen ja erittäin arvostetun asiantuntijan, johon harrastajat ja noviisit luottavat. Tietoja Elizabeth Miller

FreeCell Solitaire antaa sinulle enemmän vapautta ja mahdollisuuksia kuin useimmat muut pasianssipelit. Sen lisäksi, että näet kaikki kortit, koska ne ovat kuvapuoli ylöspäin, voit helposti siirtää jopa neljä korttia neljään vapaaseen soluun, jotta voit tehdä siirtoja. Tämä opas auttaa sinua siis ymmärtämään, miten tätä korttipeliä pelataan, ja helpottaa jokaisen pelin voittamista.

Voit kokea pelin pelaamalla ilmaiseksi FreeCell Solitairea ja sen monia jännittäviä muunnelmia täällä Solitairea.com-sivustolla, kuten esim:

 • FreeCell-peli: Double FreeCell

 • Kolmen pakan FreeCell

 • Neljä pakkaa FreeCell

 • Kahdeksan pois

 • Baker's Game

Sinun ei tarvitse ladata tai rekisteröityä, ja voit hyödyntää hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten vihjeitä, peruutusta ja siirtojen uudelleen tekemistä. Voit mukauttaa korttien muotoilua, seurata voittoprosenttiasi ja jopa vaihtaa taustaväriä, kun pelaat verkkosivustollamme. Jotta pelikokemus olisi vaikuttavin, yritä pelata koko näytön tilassa.

Täydellinen FreeCell Solitaire opas

Classic FreeCell Solitairea pelataan tavallisella 52 kortin pakalla, ja se on muunnelma Bakerin pelistä. Ratkaiseva ero on se, että FreeCellissä pelikortit rakennetaan vuorottelemalla värejä. Toisin kuin Baker's Solitaire -pasianssissa, jossa kortit rakennetaan värin mukaan.

Lähes kaikki FreeCell-pelit ovat voitettavissa, muutamaa harvinaista poikkeusta lukuun ottamatta. FreeCellissä korttien arvot vaihtelevat ässästä kuninkaaseen, ja sekä maalla että arvolla on ratkaiseva rooli pelattavuudessa. Yritetään ymmärtää asetelma ja miten voit aloittaa tämän ihanan korttipelin pelaamisen.

Asennus ja aloitus

FreeCell Solitaire -pelin perustaminen

FreeCell Solitaire -pelin perustaminen

FreeCell-peli alkaa kahdeksalla korttisarakkeella, joista neljässä ensimmäisessä on seitsemän korttia ja neljässä viimeisessä kuusi. Kaikki taulun muodostavat kortit jaetaan kuvapuoli ylöspäin. Pelaajan tavoitteena on siirtää kortit kotiruuduille tai perustuksille, kuten niitä kutsutaan, joissa kukin väri on järjestyksessä ässästä kuninkaaseen.

Käytä tarvittaessa vapaita soluja väliaikaisina säilytyspaikkoina taulun sarakkeen viimeiselle kortille.

FreeCell Solitaire -pasianssissa on kolmenlaisia kasoja:

 1. Vapaat solut: Nämä neljä kasaa ovat väliaikaisia paikkoja, joihin voit sijoittaa minkä tahansa haluamasi kortin.

 2. Perustukset: Näihin neljään kasaan rakennetaan kukin väri ässästä kuninkaaseen.

 3. Pöytätaulu: Kahdeksan kasaa käsittävä pääpelialue, josta peli alkaa.

Kuten huomaat, FreeCell Solitaire -peli on hyvin samankaltainen kuin muut klassiset korttipelit, kuten Klondike.

Kuinka pelata FreeCell Solitairea

Miten FreeCell Solitaire -peli toimii

Miten FreeCell Solitaire -peli toimii

Onnea ja strategiaa yhdistävä FreeCell Solitaire -peli haastaa sinut käyttämään käytettävissä olevia kortteja ja suunnittelemaan useita siirtoja. Kun vasemmalla on neljä vapaata solua (useimmiten) ja oikealla neljä kotisolua (useimmiten), tavoitteena on siirtää kaikki kortit kotisoluihin.

Voit siirtää minkä tahansa pöytätaulun alareunassa olevan peittämättömän kortin noudattamalla tiettyjä sääntöjä (selitetään jäljempänä), kun siirrät kortteja perustaan, vapaisiin soluihin tai muihin pöytätaulun sarakkeisiin.

Yllä olevassa kuvassa (1,2) näet, että ässät aloittavat samanvärisen pohjapinon, ja se on ainoa kortti, jonka voi aluksi siirtää sinne. Kortteja, jotka on lajiteltu ässästä kuninkaaseen vuorottelevin värein, voidaan myös siirtää havainnollistetulla tavalla (3). Yksinkertaisesti sanottuna kortti voidaan sijoittaa toisen kortin päälle, jos se on seuraavaksi alin kortti ja vastakkaisen värinen. Esimerkiksi hertta 3 voidaan helposti asettaa pata 4:n päälle.

Perussäännöt selitetty

Pelikuva, jossa perussäännöt näkyvät toiminnassa.

Pelikuva, jossa perussäännöt näkyvät toiminnassa.

Seuraavassa on FreeCellin perussäännöt, jotka sinun tulisi tietää ennen pelaamista:

 1. Ruutukakkonen siirretään ruutuässän päälle, kun rakennamme samanväristä kasaa. Yksinkertaisesti sanottuna voit aloittaa samanväristen korttien pinoamisen nousevassa järjestyksessä peruspinoihin.
 2. Useita kortteja saa siirtää, jos ne noudattavat laskevaa järjestystä ja ovat vuorottelevan värisiä.
 3. Vapaiden solujen käyttäminen asettaa rajoituksen korttien määrälle, joita voit siirtää taulussa. Rajoitus on aina yhtä suuri kuin tyhjien vapaiden ruutujen määrä plus yksi. Jos sinulla on siis 4 tyhjää vapaata ruutua, voit siirtää 5 korttia. Jos sinulla on vain yksi tyhjä vapaa solu, voit siirtää 2 korttia.
 4. Mikä tahansa kortti tai korttisarja voidaan siirtää tyhjään tauluun, ja se lasketaan myös vapaaksi soluksi laskettaessa siirrettävien korttien määrää.

7 FreeCell Solitaire-strategian vinkkejä, joilla voitat usein

Voit lisätä voittomahdollisuuksiasi useimmissa FreeCell-sääntöihin perustuvissa pasianssipeleissä noudattamalla näitä seitsemää asiantuntijan vinkkiä ja temppua:

 1. Tutustu huolellisesti pöytätaulujen asetteluun ennen siirtojen tekemistä ja strategian laatimista.
 2. Aseta etusijalle ässien, kakkosten ja niin edelleen paljastaminen, sillä nämä pelikortit on asetettava perustaan ensin.
 3. Ole varovainen, kun asetat kortin vapaaseen soluun, sillä se rajoittaa liikkuvuutta. Muista, että kaikkien vapaiden solujen täyttäminen rajoittaa sinua siirtämään vain 2 korttia kerrallaan.
 4. Keskity pelissäsi sarakkeiden tyhjentämiseen, sillä ne ovat arvokkaampia kuin vapaat solut. Voit sijoittaa sarjan kortteja tyhjään sarakkeeseen, mikä tekee siitä paljon hyödyllisemmän.
 5. Kuninkaat ovat paras valinta, kun täytät tyhjän sarakkeen. Voit rakentaa pitkän sarjan kuninkaan varaan, ja se on viimeinen kortti, joka on lisättävä perustukseen.
 6. Ässän tai kakkosen siirtäminen perustukseen ei ole koskaan virhe.
 7. Rakenna järjestettyjä sarjoja tableaussa niin paljon kuin mahdollista. Parasta on käyttää vain kahta maata sarjan rakentamiseen, jotta saat mahdollisimman suuren hyödyn.

Edistyneet liikkeet ja loukkuun jääneet ässät

Alla olevassa esimerkissä näet, miten edistyneemmät liikkeet tapahtuvat. Selitetään, mitä tapahtuu, kun suunnittelemme näitä asiantuntijaliikkeitä:

Edistyneet liikkeet ja strategia tähän korttipeliin

Edistyneet liikkeet ja strategia tähän korttipeliin

 1. Ensin siirretään ruuturouva vapaaseen ruutusoluun, jotta risti-seitsemän saadaan vapaaksi.
 2. Seuraavaksi ristikolmonen asetetaan ruutunelikon päälle, jotta saadaan pitkä sarja ja kuningas vapautetaan.
 3. Kolmannessa vaiheessa pata-rouva asetetaan ruutukuninkaan päälle.
 4. Lopuksi neljän kortin sarja asetetaan ristiseitsemän päälle.

Nämä siirrot korostavat ennakoivan ajattelun tärkeyttä pelissä, erityisesti vapaiden ruutujen käyttöä on harkittava tarkkaan, jotta et jää jumiin.

FreeCell - Vapauta loukkuun jäänyt ässä

Alla olevassa kuvassa näet edistyneen strategian loukkuun jääneen/hautautuneen ässän vapauttamiseksi.

FreeCell edistynyt liikkuu vapauttamaan loukkuun jääneen ässän!

FreeCell edistynyt liikkuu vapauttamaan loukkuun jääneen ässän!

 1. Koska tavoitteemme on vapauttaa ässä, siirretään vihreät kortit ruutukahdeksikon päälle.
 2. Herttatakki asetetaan luonnollisesti pata-rouvan päälle.
 3. Lopuksi vapaa pata-Ässä siirretään pohjalle.

Kuten edellä on esitetty, voit keskittyä vapauttamaan ässäkortit, jotta edistyminen voi tapahtua. Jos pidät ässät loukussa, pelin voittaminen käy mahdottomaksi.

FreeCellin pelaamisen historia ja tavoite

Illinoisin yliopistossa työskentelevä Paul Alfille keksi FreeCell-pelin vuonna 1978 ja loi ensimmäisen tietokonepelin. Ajan mittaan syntyi useita muunnelmia, joista Classic-versio on nykyään suosituin. FreeCell on siis pasianssin suhteellisen uusi muunnelma. Siitä on kuitenkin tullut yksi suosituimmista korttipeleistä sen korkean voittomäärän ja yksinkertaisemman pelattavuuden vuoksi.

FreeCell Solitaire -pelin pelaajien perimmäisenä tavoitteena on rakentaa kaikki neljä maata perustuksiin, kukin järjestyksessä ässästä kuninkaaseen. Pelin voittaminen ei ole helppoa, varsinkaan jos on vasta opettelemassa pelaamista. Älä pelkää tehdä virheitä ja käytä peruutusnappia niin usein kuin haluat. Kokeile erilaisia ideoita ja katso, mitä tapahtuu.

Mitä enemmän kokeilet, sitä helpommin totut tunnistamaan kuvioita ja alat tehdä oikeita siirtoja luonnollisesti. Me täällä Solitairea.com-sivustolla olemme tietenkin aina valmiita antamaan sinulle hyödyllisiä vinkkejä ja selvittämään epäilyksiäsi.

Miten voittaa peli? Täydennä 4 samanvärisistä korteista koostuvaa kasaa, jotka on lajiteltu ässistä kuninkaisiin.

Miten voittaa peli? Täydennä 4 samanvärisistä korteista koostuvaa kasaa, jotka on lajiteltu ässistä kuninkaisiin.

TAKAISIN SISÄLLYSLUETTELOON

Usein kysyttyjä FreeCell Solitaire kysymyksiä

Tässä ovat lukijoiltamme ja pelaajiltamme eniten kysytyt kysymykset FreeCell-korttipelistä:

Mitkä muut korttipelit ovat samanlaisia kuin FreeCell?

Spider Solitaire Online ja Classic Solitaire (Klondike) ovat huippuluokan korttipelejä, joita voit pelata itseäsi vastaan. Ne luokitellaan kärsivällisyyspeleiksi, aivan kuten FreeCell Solitaire.

Onko FreeCell Solitaire -pelityypistä olemassa muita suosittuja versioita?

Kyllä, FreeCell Solitaire -pasianssista on olemassa erilaisia versioita, joissa vapaiden solujen, sarakkeiden ja pakkojen määrä vaihtelee. Joissakin muunnelmissa käytetään kahta korttipakkaa, kun taas toisissa muutetaan sarakkeiden tai vapaiden solujen määrää haasteellisuuden lisäämiseksi. Bakerin peli on myös vaihtoehto, jota voit pelata.

Ovatko useimmat FreeCell-pelit voitettavissa, vai onko se myytti?

Tämä ei ole myytti, sillä melkein jokainen FreeCell-peli, jota pelaat verkossa, on voitettavissa, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Tarvitaan silti strategiaa ja keskittymistä voittoon, sillä yksikin virhe voi johtaa tappioon.

Onko FreeCell-pasianssin pelaaminen ajanhukkaa, vai onko siitä kätkettyä hyötyä?

FreeCell Solitairea kannattaa kokeilla sen hauskuuden ja aivoja treenaavien ominaisuuksien vuoksi. Vakituisena pelaajana se auttaa sinua parantamaan kriittistä ajattelua, strategista ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja. Tutkijat ovat jopa havainneet, että FreeCellin pelaamisen avulla voidaan erottaa toisistaan henkilöt, joilla on muistiongelmia, ja kognitiivisesti terveet ikääntyneet, kun se yhdistetään kognitiivisen suorituskyvyn arviointialgoritmeihin.

Mistä FreeCell-pasianssipelit ovat peräisin?

Paul Alfille esitteli FreeCellin vuonna 1978 Illinoisin yliopistossa. Se saavutti suosiota vuonna 1991, kun se tuli esiasennettuna Windows-tietokoneisiin. Pelissä on 1,75 x 10^64 mahdollista peliä, joten kaikkia jakoja on mahdotonta oppia.

Miten FreeCell-pasianssin pelaaminen vaikuttaa aivoihin?

FreeCell on hyödyllistä aivoille, sillä se edistää ongelmanratkaisua, kriittistä ajattelua ja strategista ajattelua. Lisäksi Oregon Center for Aging & Technologyn tutkimuksessa todettiin, että FreeCellin pelaaminen voi auttaa tunnistamaan henkilöt, joilla on muistiongelmia.

Kuinka vähillä siirroilla pelaaja voi voittaa FreeCell-pasianssin?

FreeCell-pelin voittamiseen tarvittavien siirtojen vähimmäismäärä vaihtelee jaettujen korttien mukaan. Tuhansien pelien analyysin perusteella on kuitenkin mahdollista voittaa joissakin tapauksissa vähintään 48 siirrolla. Nyt kun ymmärrät FreeCell-pasianssin, pelaa Solitairea.com-sivustolla ja nauti tästä klassikkopelistä ja sen monista variaatioista. Koe jännittävä haaste ja hyödynnä kognitiiviset hyödyt samalla, kun pidät hauskaa.