HEINÄKUU 2024

Pelaa Spider-pasianssia ja haasta mieli rentoutuen

Pelaa Spider Solitairea ja haasta aivosi hauskan muistipelin avulla.

Täydellinen opas Spider Solitaireen

Kirjoittanut: Robert Moore | Viimeksi päivitetty: 05 August 2023 | Faktantarkistus tekijä: Elizabeth Miller

LUOTETTAVA ASIANTUNTIJA LUOTETTAVA ASIANTUNTIJA
30 vuoden kokemuksella Robert Moore on taitava pasianssin ja Mahjongin asiantuntija. Hän on paneutunut pelien sääntöihin ja edistyneisiin strategioihin. Tietoja Robert Moore

Spider Solitaire on kuin hankala palapeli, jonka ratkaiseminen voi viedä tunteja. Lisäksi se on yksi niistä ainutlaatuisista pasianssimuunnelmista, joissa voit valita vaikeustason säätämällä maalausten määrää. Se on kova pähkinä purtavaksi, mutta mikään ei ole mahdotonta, jos sinulla on oikeat ohjeet. Solitairea:n täydellinen opas Spider Solitaireen tekee sinusta Spider Solitaire -ammattilaisen, jonka avulla voit voittaa tämän korttipelin kaikki muunnelmat.

Valmistaudu rajattomaan Spider Solitaire -toimintaan osoitteessa Solitairea.com - se on ilmainen, ja voit pelata Spider Solitairea verkossa ilman latauksia tai sähköpostirekisteröintiä. Spider Solitaire -versiomme tarjoaa nopeat latausajat ja on mobiiliystävällinen, joten voit pelata tien päällä.

Hyödynnä seuraavia etuja:

 • Ääretön pelattavuus

 • Kumoa-toiminto, kun olet jumissa.

 • Vihjeitä, jotka ohjaavat seuraavaa siirtoasi ja edistävät edistymistäsi

Pelin tavoite

Kuva, jossa näkyy Spider Solitaire -pelin tavoite/asetelma.

Kuva, jossa näkyy Spider Solitaire -pelin tavoite/asetelma.

Spider Solitaire tarjoaa erilaisia haasteita, jotka vaihtelevat yksi-, kaksi- ja nelipukuisista versioista. Yksinkertaisuuden vuoksi keskitymme tässä Spider Solitaire -oppaassa aloittelijaystävälliseen, vain yhden puvun versioon. Kun ymmärrät, miten yhden puvun versio toimii, voit soveltaa tätä tietoa muiden versioiden pelaamiseen helposti.

Tässä korttipelissä pelikortit pyritään järjestämään taulun sarakkeisiin laskevassa järjestyksessä kuninkaasta ässään. Kun järjestys on valmis, siirrä se johonkin kahdeksasta perustasta. Korttien siirtämisessä on noudatettava tiettyjä Spider Solitaire -sääntöjä, joita käsittelemme pian.

Voitat pelin, kun kaikissa perustuksissa on täydet värit kuninkaasta ässään ja kun pelikortteja ei ole jäljellä.

Kuinka pelata ja voittaa

Spider Solitaire - Pelaaminen ja perusliikkeet

Spider Solitaire - Pelaaminen ja perusliikkeet

Spider Solitaire on Microsoft Windowsin suosima soolokorttipeli. Kahdella korttipakalla pelattava korttipeli haastaa sinut strategiseen suunnitteluun itseäsi vastaan.

Spider Solitaire -sääntöjen ymmärtämiseksi tarkastellaan pelikenttää, joka koostuu kolmesta osasta:

 1. Pöytätaulu: 54 korttia 104:stä on järjestetty 10 sarakkeeseen, ja kunkin sarakkeen ylin kortti on kuvapuoli ylöspäin.

 2. Varasto: Kun pelaat, pöytätaulun sarakkeisiin lisätään 50 korttia, jotka eivät ole vielä paljastuneet.

 3. Pohja: Lopulta tällä alueella on kaikki 104 korttia, jotka on lajiteltu värin mukaan ja järjestetty kahdeksaan pinoon kuninkaasta ässään.

Ymmärtäkäämme nyt tämän pelin pelaamisen perussäännöt.

 • Niin kauan kuin kortit noudattavat laskevaa järjestystä, ne voidaan asettaa päällekkäin. Voit siis asettaa minkä tahansa värisen 6:n minkä tahansa värisen 7:n päälle.
 • Tärkein muistettava sääntö on, että eri maata olevia kortteja ei voi siirtää yhteen. Sinun on siis suunniteltava strategiaa ja vältettävä yhdistelemästä maita liikaa.
 • Jos luulet, ettei siirtoja ole enää jäljellä, voit nostaa kortteja varastosta ja lisätä yhden kortin kaikkiin tableau-pinoihin.
 • Tyhjään tableau-sarakkeeseen voi sijoittaa vain kuninkaan tai kuninkaalla alkavan sarjan.
Kun kortteja siirretään ja lajitellaan, Spider Solitaire -pelissä paljastuu uusia haudattuja kortteja.

Kun kortteja siirretään ja lajitellaan, Spider Solitaire -pelissä paljastuu uusia haudattuja kortteja.

Vaiheittainen opas Spider Solitaire -pasianssin hallintaan

Pelintavoitteena on siirtää kaikki tableau-kortit perustukseen järjestämällä ne laskevaan järjestykseen samojen värien mukaan, kuninkaasta ässään. Kun järjestys on valmis, se siirretään automaattisesti perustukseen. Kun olet saanut valmiiksi 8 järjestystä, voitat pelin. Nyt voit siis arvata, miksi tämän pelin nimi on Spider Solitaire. Vihje: se liittyy jotenkin siihen, kuinka monta peruspinoa sinun on täytettävä voittaaksesi.

Ainutlaatuisessa Spider Solitaire -pelissämme on kolme vaikeustasoa:

 • Taso 1: Yhden värin Spider Solitaire (helppo).

 • Taso 2: Kahden värin hämähäkkipasianssi (vaikea).

 • Taso 3: Neljä maata Spider Solitaire (asiantuntija).

Yksi puku versio

One Suit Spider Solitaire on yksi suosituimmista kärsivällisyyspeleistä.

One Suit Spider Solitaire on yksi suosituimmista kärsivällisyyspeleistä.

Spider Solitaire yhdellä värillä sopii niille, jotka ovat vasta aloittamassa. Kaikki kortit kuuluvat samaan väriin, joten sinun tarvitsee vain keskittyä sijoittamaan kortit laskevaan järjestykseen. Jos sinulla on esimerkiksi pata 4, sinun on löydettävä pata 3, jonka voit asettaa sen päälle.

Kun useita kortteja on pinottu oikeassa järjestyksessä, voit helposti siirtää ne yhteen. Lopuksi järjestys voidaan siirtää pohjalle, kun se on valmis.

Yritä paljastaa jokainen kuvapuoli alaspäin oleva kortti siirtämällä kortteja sen yläpuolelle. Käytä myös peruutuspainiketta niin monta kertaa kuin haluat, jotta voit korjata mahdolliset virheet. Sinun ei tarvitse huolehtia pistemäärästäsi, kun opettelet pelaamaan.

Tämä on hauskin vaihtoehto, koska voit helposti löytää siirtoja ja saada pelin nopeasti päätökseen. Sen hallitsevien kannattaa kuitenkin siirtyä vaikeampiin muunnelmiin, jotta he voivat jatkaa itsensä haastamista.

Spider Solitaire kahdella ja neljällä maalla (asiantuntijatilat)

Säännöt ovat suurin piirtein samat kahden ja neljän värin muunnelmissa, mutta uusien värien lisääminen muuttaa kaiken. Kahden värin versiossa pelaat kahden värin korteilla, ja neljän värin versiossa kaikki värit ovat käytettävissä.

Sääntö, joka muuttaa kaiken ja tekee näistä muunnelmista vaikeampia verrattuna One Suit Spider Solitaireen, on se, että et voi siirtää eri maata olevien korttien sarjaa yhteen.

Uusien korttien piirtäminen Spider Solitaire -pasianssissa

Kun siirtosi loppuvat, jaa uusia kortteja, jos jokaisessa tableau-sarakkeessa on vähintään yksi kortti. Muista täyttää kaikki tyhjät paikat ennen jakamista. Säännön mukaan kaikissa kymmenessä taulussa on oltava vähintään yksi kortti, ennen kuin voit jakaa kortteja.

Jokaiseen sarakkeeseen lisätään uusi kortti Spider-pelin varastosta.

Jokaiseen sarakkeeseen lisätään uusi kortti Spider-pelin varastosta.

Vinkkejä Spider Solitaire -pelin voittamiseen

Spiderissa jonglööraat kortteja ässistä kuninkaaseen, ennen kuin ne siirretään perustuksiin.

Spiderissa jonglööraat kortteja ässistä kuninkaaseen, ennen kuin ne siirretään perustuksiin.

Tässä on muutamia hyviä Spider Solitaire -vinkkejä ja niksejä, joita voit käyttää omassa pelaamisessasi:

 • Tyhjät sarakkeet: Tyhjennä sarakkeet nopeasti ja käytä niitä väliaikaisena säilytyspaikkana, jotta voit tarkastella kuvapuoli alaspäin olevia kortteja ja arvioida niiden hyödyllisyyttä. Hyödynnä peruutuspainiketta palataksesi takaisin ja kokeillaksesi toista saraketta.

 • Sarakkeiden hallinta: Jaa sarakkeet työ- ja jätepinoihin. Pidä työpinot järjestyksessä osittaisten sekvenssien rakentamista varten. Hukkapinoissa säilytetään kortteja, joita ei enää tarvita.

 • Ota aikaa: Nopeus ei vaikuta pistemääriisi, joten harkitse siirtosi huolellisesti.

 • Priorisoi tableau: Tee siirtoja tableaussa ja harkitse korttien ottamista vasta, kun sinulla ei ole enää yhtään siirtoa jäljellä.
 • Paljasta piilotetut kortit: Yritä aina tehdä siirtoja, jotka paljastavat kuvapuoli alaspäin olevia kortteja, jotta sinulla on paljon vaihtoehtoja.
Kuningas-Ässä-pino siirretään perustukseen, kun se on valmis.

Kuningas-Ässä-pino siirretään perustukseen, kun se on valmis.

TAKAISIN SISÄLLYSLUETTELOON

Spider Solitaire FAQ

Seuraavassa on joitakin yleisimpiä kysymyksiä, joita meille esitetään Spider Solitaire -pelistä:

Mitä "puku" tarkoittaa Spider Solitaire -pelissä?

Suit tarkoittaa niiden pukujen lukumäärää, jotka ovat käytettävissäsi, kun pelaat peliä. 1-suit-tasoa pidetään helppona, 2-suit-tasoa keskitasona ja 4-suit-tasoa edistyneenä/asiantuntijana. Mitä enemmän pukuja on mukana, sitä haastavampi peli on. Monet pelaajat tarvitsevat apua 4-suit-tason voittamiseen.

Perustuuko Spider Solitaire onneen vai taitoon?

Menestyminen pasianssipeleissä on yleensä sekoitus taitoa ja onnea. On olemassa lukemattomia pasianssimuunnelmia, joilla on ainutlaatuiset säännöt ja voitto-olosuhteet. Kaikissa Spider Solitaire -peleissä kaikki kädet eivät ole voitettavissa, mutta strateginen pelaaminen voi parantaa voittomahdollisuuksiasi.

Miten pisteet lasketaan Spider Solitaire -pelissä?

Spider Solitaire -peliä varten ei ole olemassa standardoitua pisteytysmenetelmää. Jokaisella alustalla voi olla oma ainutlaatuinen järjestelmänsä. Meidän pelissämme pistemääräsi määräytyy kokonaisliikkeiden ja kuluneen ajan perusteella. Vähemmän siirtoja ja vähemmän aikaa kuluu korkeampaan pistemäärään.

Mitä "foundation" tarkoittaa Spider Solitaire -pelissä?

Perustukset ovat neljä paalua, joiden varaan koko väri tai sarja on rakennettava. Useimmissa pasianssipeleissä neljä ässää toimivat perustusten pohjana, joihin kuuluvat hertta-, ruutu-, pata- ja ristivärit.

Mikä on Spider Solitaire -korttipelien historia?

Spider Solitaire, muunnelma alkuperäisestä pasianssista, on yhden pelaajan korttipeli, josta on useita versioita ja joka saavutti suosiota sen jälkeen, kun se sisällytettiin Microsoft Windowsiin. Pelin nimi "Spider" Solitaire johtuu siitä, että hämähäkit, joilla on kahdeksan jalkaa, ja pelin suorittamiseen vaadittavat kahdeksan peruspinoa ovat yhteydessä toisiinsa. Spiderin nykyinen versio on peräisin vuodelta 1949, mutta sen ensimmäinen maininta oli Games Digest -lehdessä vuonna 1937. Tässä versiossa oli 50 korttia 54 kortin sijaan, mutta koska peliä kuvailtiin tunnetuksi, sen alkuperä ulottuu todennäköisesti 1930-luvun alkupuolelle.

Mitkä ovat todennäköisyydet voittaa Spider Solitaire -peli?

Kuten klassisessa nettipasianssissa, kaikki Spider Solitaire -kädet eivät ole voitettavissa. Arvioimme, että 1-värisessä Spider Solitaire -pasianssissa voittoprosentti on 55-65 %, 2-värisessä 20-25 % ja 4-värisessä 5-10 %. Mitä enemmän värejä on mukana, sitä haastavampi peli on. Solitairea.com-sivustolla annamme käyttäjien pelata voitettavissa olevia pelejä, jotta he eivät joutuisi tilanteeseen, jota ei voi voittaa.