TOUKOKUU 2024

Parhaat pasianssiliikkeet ja taktiset vinkit kärsivällisyyspeleihin

Opi rakentamaan sarjoja ja voittamaan pasianssi.

Kuinka tehdä voittavia siirtoja pelatessasi pasianssia

Kirjoittanut: Robert Moore | Viimeksi päivitetty: 20 Heinäkuu 2023 | Faktantarkistus tekijä: Elizabeth Miller

LUOTETTAVA ASIANTUNTIJA LUOTETTAVA ASIANTUNTIJA
30 vuoden kokemuksella Robert Moore on taitava pasianssin ja Mahjongin asiantuntija. Hän on paneutunut pelien sääntöihin ja edistyneisiin strategioihin. Tietoja Robert Moore

Ilmainen pasianssi on kulkenut pitkän matkan olohuoneen pöydiltä verkkopelien maailmaan. On siis luonnollista haluta tulla paremmaksi pasianssissa.

Tässä artikkelissa kerromme parhaat taktiset vinkit, joilla voit voittaa pasianssissa.

Tärkeimmät liikkeet

Seuraavassa on muutamia perusliikkeitä , jotka sinun tulisi tehdä jokaisessa pelissäsi.

 • Nosta kortti varastosta heti, jotta sinulla on enemmän vaihtoehtoja.
 • Heti kun ässä ilmestyy päällimmäiseksi kortiksi, voit asettaa sen pohjalle ja asettaa myös kaksi samaa maata olevaa korttia sen päälle.
 • Tyhjät paikat ovat hyödyttömiä ilman kuningasta. Ensin sinun on löydettävä kuningas ja luotava sille tyhjä paikka.
 • Jos voit, siirrä ensin kortit sarakkeesta, jossa on eniten kuvapuoli alaspäin olevia kortteja, muihin taulupinoihin.
 • Suosittelemme aina, että jaat kasat tasaisesti , jotta sinulla on enemmän vaihtoehtoja eteenpäin.

Vähennä siirtojen määrää

Useimmat pasianssipelit, pelasitpa sitten verkossa tai offline, voivat olla pirun vaikeita. Rehellisesti sanottuna tämä on yksi vaikeimmista peleistä, koska se koettelee kärsivällisyyttäsi toistuvasti. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla tällaista. Jos käytät oikeita pasianssistrategioita kortteja järjestellessäsi, voit saada sujuvan ja hauskan kokemuksen.

Kun harjoittelet jonkin aikaa, voit tulla jopa niin hyväksi, että saat pelin päätökseen mahdollisimman pienellä määrällä siirtoja. Itse asiassa tavoitteenamme on auttaa sinua tekemään juuri niin.

Pasianssissa tekemäsi liikkeet

Kun pasianssipeli alkaa, otat kuvapuoli ylöspäin olevat kortit ja kortit varastosta ja asetat ne muiden korttien yläpuolelle laskevassa järjestyksessä ja värejä vuorotellen. Näin kortit järjestetään tauluun.

Voittaaksesi pasianssissa teet kaikkesi täyttääksesi kaikki pohjapinot samanvärisillä korteilla alkaen ässästä ja päättyen kuninkaaseen (nousevassa järjestyksessä).

Pasianssin parhaat strategiat

Emme voi antaa sinulle erityisiä vinkkejä pasianssin pelaamiseen, ellemme tiedä pelaamastasi muunnelmasta. On kuitenkin olemassa joitakin yleisiä vinkkejä, joita voit käyttää osana pasianssistrategiaasi parantaaksesi voittomahdollisuuksiasi kaikissa pasianssimuunnelmissa.

Seuraavassa on muutamia perusvinkkejä ja -strategioita , jotka ovat hyödyllisiä kaikille pasianssin pelaajille:

 • Hallitse perusasiat: Jos haluat olla hyvä pelaaja, on erittäin tärkeää tuntea kaikki säännöt ja tietää, mitä sinun pitäisi tehdä. Harjoittele siis, kunnes ymmärrät pelin jokaisen pienen yksityiskohdan.
 • Valitse kuninkaan väri viisaasti: Kuten tiedämme, vain kuninkaita voidaan sijoittaa tyhjiin pöytälaatikkopinoihin. Jos menet askeleen pidemmälle, huomaat, että kuninkaan väri määrää tableau-pinon jäljellä olevien korttien värit. Sinun on siis valittava punainen tai musta kuningas sen mukaan, kumpi on sinulle edullisempi.
 • Kuvapuoli alaspäin olevien korttien vapauttamisen pitäisi olla ensisijainen tavoitteesi: Joudut mahdottomaan tilanteeseen, jos et keskity siirtämään kortteja kuvapuoli alaspäin olevien korttien yläpuolelle. Jos voit vapauttaa piilossa olevan kortin, se kannattaa lähes aina tehdä.
 • Yhdistä samoja maita: Näet useita vaihtoehtoja pelin edetessä. Sinun on kuitenkin aina yritettävä yhdistää 2 maata, kun muodostat sarjan. Jos esimerkiksi asetat herttajätin pata-rouvan päälle, sinun on jatkettava sarjaa lisäämällä siihen mahdollisuuksien mukaan pata-kymppi.
 • Peruuta-painike on ystäväsi: On totta, että peruutuspainikkeen käyttäminen vähentää pistemäärääsi, mutta peruutuspainikkeen käyttämättä jättäminen voi maksaa sinulle pelin. Käytä siis peruutuspainiketta.
 • Vapauta suuret pöytätaulupinot: Suurista pelikorttipinoista tulee suuri ongelma, koska et pysty löytämään siirtoja hajottamatta niitä. Suosittelemme siis, että yrität ensin siirtää kortteja suurista kasoista.

Miten voittaa pasianssi

Pasianssi on ehdottomasti peli, joka vaikuttaa myönteisesti jokapäiväiseen elämääsi. Sinun on pelattava sitä kunnolla ja täydellä keskittymisellä saadaksesi siitä maksimaalisen hyödyn.

Käytä tyhjät sarakkeet hyvin ja yritä luoda pienempiä kasoja suurista pinoista. Jos noudatat kaikkia vinkkejä, pääset voittoputkeen hetkessä.

Asiantuntija liikkuu pasianssipeleissä

Olipa kyse sitten kasojen rakentamisesta tai suuren pinon käsittelystä, edistyminen voi olla melko vaikeaa. Asiantuntijapelaajat löytävät helposti ratkaisuja yleisiin ongelmiin, joihin aloittelevat pelaajat voivat jäädä jumiin. Jotta sinusta voisi tulla asiantuntija, jaamme muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua nostamaan pelisi korkeimmalle tasolle.

Mastering Solitaire - Asiantuntijastrategiat

Nyt on aika keskustella eräistä asiantuntijastrategioista, joiden avulla sinusta voi tulla pasianssin ammattilainen.

 • Josensimmäinen kasa on paljon suurempi kuin muut ja toinen on lyhin, sinun on yritettävä siirtää kortteja niin, että ensimmäinen ja toinen kasa ovat yhtä pitkiä. Näin paljastuu enemmän piilotettuja kortteja ja sinulla on enemmän mahdollisuuksia lisätä kortteja peruspinoihin.
 • Jos pelaat ajastettua pasianssia, sinun on liikuttava mahdollisimman nopeasti. Älä mieti liikaa ja käytä peruutuspainiketta, jos luulet tehneesi virheen.
 • Ei ole mitään järkeä luoda tyhjää tilaa , jos sinulla ei ole kuningasta täyttämässä sitä. Sinun ei siis kannata kiirehtiä tyhjän sarakkeen luomista ennen kuin aika on oikea.
 • On parasta yrittää suunnitella muutama siirto etukäteen , jotta et päädy tekemään siirtoja, jotka eivät auta sinua.

Havainnointitaidot pasianssissa

Jos on olemassa yksi taito, joka sinun on osattava, jotta voit loistaa pasianssissa, se on taito tarkkailla kaikkea kuin haukka. Ilman tarkkaa havainnointia voit jättää pelin voittavan siirron tekemättä ja katua sitä myöhemmin. Lisäksi yksi siirto johtaa usein siirtojen sarjaan, joten sinun on ymmärrettävä siirtojen välinen syy-seuraussuhde valitaksesi oikean siirron.

Tableaun ja pasianssin laattojen havainnointi

Tarkkaile vastustajan tekemiä siirtoja moninpelipasianssissa. Näin voit hankkia kokemusta ja ymmärtää vastustajasi käyttämän strategian. Yritä vain päästä edelle, kun sinulla on siihen mahdollisuus, ja voitto on sinun.

Ajanhallinta pasianssipelissä

Jos et pelaa Timed Solitaire -peliä, sinun ei tarvitse huolehtia liikaa ajasta. Silti tietoisuus tehdä siirtoja nopeasti voi auttaa sinua suoriutumaan paremmin verkko- tai kilpailupeleissä. Yritä päästä vyöhykkeelle keskittymällä vain kortteihin ja palauttamalla keskittymisesi takaisin peliin aina, kun ajatuksesi harhailevat jonnekin.

Tietäminen milloin kortit on pidätettävä

Korttien pidättämisen taito on vaikea hallita. On luonnollista tuntea tarvetta ottaa lisää kortteja, mutta sinun on ensin tarkasteltava pöytätaulua ja yritettävä havaita mahdolliset siirtosiirrot, joita voit tehdä.

Korttien siirtäminen ennenaikaisesti peruspinoon voi kostautua. Voit huoletta pelata ässät ja kakkoset peruspinoihin, mutta sinun on harkittava, voiko muista korteista olla hyötyä ennen niiden siirtämistä.

Pasianssi-korttien pinoaminen

Loppupelissä voit varmuudella pinota samanvärisiä kortteja peruspinoihin avataksesi mahdolliset piilotetut kortit. Jos et näe muuta keinoa, tämä voi auttaa sinua etenemään ja voittamaan pelin.

Pasianssi-strategian pääkohdat

Pasianssin pelaamisen hyödyt eivät rajoitu pelkästään pelaamisen hauskuuteen, sillä se parantaa pitkäkestoista muistia ja useita muita kognitiivisia kykyjä.

Vaikka pasianssin voittaminen on tyydyttävää, oppiminen ja kehittyminen paremmaksi jokaisen pelin myötä on hauskempaa. Kun olet ymmärtänyt Klondike-pasianssin yksinkertaiset säännöt, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin pelata sitä niin paljon kuin voit.

Ole rohkea ja kokeile erilaisia strategioita voittaaksesi. Ehkä juuri sinä voit olla se, joka löytää uuden strategian, joka voi auttaa muita parantamaan voittoprosenttiaan. Kannustamme sinua kokeilemaan strategioitamme ja näkemään fantastiset tulokset.

TAKAISIN SISÄLLYSLUETTELOON

Solitaire Moves - usein kysytyt kysymykset

Nyt tarkastelemme joitakin yleisiä kysymyksiä voittavien pasianssin siirtojen tekemisestä.

Miten voin hyödyntää pasianssin kuninkaita strategisesti parhaalla mahdollisella tavalla?

Kuningas voi itse asiassa kääntää pelin vauhdin sinua kohti tai sinua vastaan. Kuninkaaseen liittyy vain kaksi näkökohtaa, jotka sinun tulisi muistaa. Ensinnäkin, sinun pitäisi luoda tyhjä sarake vain silloin, kun kuningas on käytettävissä. Toiseksi tyhjään sarakkeeseen on sijoitettava kuninkaan edullisin väri.

Miten voin hallita kuvapuoli alaspäin olevia kortteja hyvin pasianssissa?

Parasta, mitä voit tehdä kuvapuoli alaspäin olevalle kortille, on paljastaa se. Mitä enemmän kuvapuoli alaspäin olevia kortteja paljastat, sitä suuremmat voittomahdollisuutesi ovat. Yleisesti ottaen kuvapuoli alaspäin olevien korttien asettaminen suuriin sarjoihin on hyvä ajatus, sillä se luo enemmän mahdollisuuksia korttien siirtämiseen.

Miksi tietyissä pasianssipelimuunnelmissa tarvitaan asianmukaista ajanhallintaa?

Verkkopeleissä tai pasianssin Windows-versiossa nopeampi pelin ratkaisunopeus auttaa sinua saamaan paremmat pisteet. Moninpeleissä pelaaja, joka saa pelin nopeimmin päätökseen, voittaa.

Miksi minun pitäisi pinota saman värisiä kortteja pasianssissa?

Siirtojen löytäminen voi olla hankalaa, kun pääset loppupeliin. Yksi strategia, jota voit käyttää loppupelissä, on aloittaa samanväristen korttien pinoaminen pohjalle, jotta voit paljastaa lisää kortteja ja löytää siirtoja.

Miten tarkkailutaitojani voidaan parantaa pasianssissa?

Havainnointitaitojen parantaminen vaatii harjoittelua ja keskittymistä. Katso vain kaikkia näkyviä kortteja ja yritä havaita kortit, joita voidaan siirtää, ja vähitellen havaintokykysi paranee.

Miten voin parantaa voittomahdollisuuksiani pasianssissa?

Käytä oikeita strategioita, kuten kahden värin yhdistämistä, korttien siirtämistä suuremmista taulupinoista, kuninkaiden viisasta käyttöä ja mahdollisimman monen kuvapuoli alaspäin olevan kortin paljastamista. Voit voittaa useammin, jos käytät oikeita strategioita ja pysyt kärsivällisenä.