HEINÄKUU 2024

Pelaa Mahjong-pasianssia ja nauti ilmaisesta laattapelistä

Pelaa Mahjong Solitaire Online ilmaiseksi ja nauti

Pelaa Mahjongia ilmaiseksi netissä ja koko näytön tilassa

Kirjoittanut: Robert Moore | Viimeksi päivitetty: 10 August 2023 | Faktantarkistus tekijä: Elizabeth Miller

LUOTETTAVA ASIANTUNTIJA LUOTETTAVA ASIANTUNTIJA
30 vuoden kokemuksella Robert Moore on taitava pasianssin ja Mahjongin asiantuntija. Hän on paneutunut pelien sääntöihin ja edistyneisiin strategioihin. Tietoja Robert Moore

Mahjong Solitaire on klassisen kiinalaisen Mahjong-pelin inspiroima laattapeli. Tarvitset alle kaksi minuuttia ymmärtääksesi tämän yksinpelin perusasiat, ja tavoitteena on tyhjentää kaikki laatat yhdistämällä ne.

Yllättävää on, että tässä pelissä ei käytetä pelikortteja, ja silti sitä pidetään pasianssin muunnelmana. Syynä tähän on se, että kyseessä on pasianssin kaltainen yksinpeli, jossa käytetään korttien sijasta laattoja. Heittäydy loputtomille kierroksille Mahjong Solitairea, joka on saatavilla ilmaiseksi osoitteessa Solitairea.com - Ilmainen korttipelimme ja -sovelluksemme tarjoavat sinulle seuraavat Mahjong Solitaire -pelin sisäiset parannukset:

 • Rajoittamaton Mahjong Solitaire -peli: Rajoittamaton Mahjong Solitaire -peli

 • Vain voitettavat pelit -vaihtoehto

 • Peruuta ja toista siirrot

 • Laattojen uudelleenjärjestäminen

Mikä on Mahjong-pasianssi

Kuva näyttää, miltä Mahjong Solitaire näyttää.

Kuva näyttää, miltä Mahjong Solitaire näyttää.

Mahjong Solitaire on todella kiehtova yhden pelaajan strategia- ja pulmapeli, joka on rentouttava kuten tavalliset pasianssipelit. Sitä voi pelata sekä verkossa että fyysisillä laatoilla. Vaikka peli jakaa nimensä klassisen neljän pelaajan pelin "Mahjongin" kanssa, näiden kahden pelin formaatit ja säännöt eroavat selvästi toisistaan.

Mahjong on monen pelaajan peli, jossa pelaajat käyttävät pelilaattoja, ja se muistuttaa melko paljon rommia. Ytimeltään Mahjong Solitaire on yhteensovittamispeli. Sinun on vain löydettävä kaksi yhteensopivaa pelilaattaa ja sovitettava ne yhteen edetäksesi tässä ainutlaatuisessa pelissä. Jännittävyyden lisäämiseksi sinulla on rajoitettu aika tyhjentää kaikki laatat, tai peli on menetetty.

Kuinka pelata Mahjong Solitairea

Tässä näemme pelin kauniit laatat.

Tässä näemme pelin kauniit laatat.

Tavallisissa Mahjong Solitaire -peleissä pelaajan tavoitteena on tyhjentää pelialue parittamalla identtiset laatat. Keskity ensin ylhäällä ja sivuilla näkyvien laattojen yhteensovittamiseen, sillä vain ne voidaan yhdistää. Jos haluat yhdistää kaksi laattaa, sinun on valittava yksi laatta ja valittava toinen samanlainen laatta, jotta voit poistaa molemmat laatat pelialueelta.

Mahjong-laattojen, joita voidaan yhdistää, on oltava avoimia vasemmalta tai oikealta, eivätkä ne saa olla muiden laattojen peitossa. Jos lisäsiirtoja ei ole käytettävissä, voit joissakin peliversioissa sekoittaa laatat uudelleen jopa viisi kertaa.

Laatoilla on samanlaiset värit kuin pelikorteilla, ja ne ovat seuraavat:

 • Hahmo

 • Ympyrä

 • Bambu

 • Kausi

 • Lohikäärme

 • Wind

 • Kukka

Pelatessasi Kukat ja Vuodenajat ovat ainoat pukulaatat, jotka eivät vaadi tarkkaa vastaavuutta. Mikä tahansa yhdistelmä näistä laatoista hyväksytään pariksi, koska niitä on vain yksi. Voit ajatella niitä klassisen korttipelin jokereina.

Laattapeli tunnetaan myös nimillä Mahjongg Solitaire ja Mahjong-peli.

Säännöt selitetty

Vain joitakin laattoja voidaan valita ja sovittaa yhteen.

Vain joitakin laattoja voidaan valita ja sovittaa yhteen.

Kuten silloin selitettiin, Mahjong Solitaire vaatii sinua yhdistämään ja poistamaan laattapareja monikerroksisesta asetelmasta. Useat pelisäännöt tekevät pelistä kuitenkin ainutlaatuisen mukaansatempaavan ja vaativan:

 • Alkuperäisen asetelman on koostuttava neljästä kerroksesta, mikä lisää pelin vaikeutta piilottamalla ja vangitsemalla laatat ja rajoittamalla sitä, kuinka pitkälle pelaajat voivat suunnitella strategioita.

 • Ainoastaan "vapaita" laattoja voidaan yhdistää, mikä tarkoittaa, että niiden vasemmalla tai oikealla puolella ei voi olla laattoja tai niiden päälle ei voi pinota laattoja.

 • Yhdistettävissä olevien nappuloiden on oltava numeroltaan ja väriltään identtisiä, lukuun ottamatta "vuodenaikojen" ja "kukkien" nappuloita, joita voi yhdistää ilman rajoituksia.

 • Voit myös sekoittaa laatat, jos siirtojen havaitseminen on vaikeaa. Solitairea voit sekoittaa rajattomasti, joten vaihtoehdot eivät koskaan lopu kesken.

Mahjong Solitaire -kuva, jossa näkyy tyypillinen laattavalikoima.

Mahjong Solitaire -kuva, jossa näkyy tyypillinen laattavalikoima.

Kuinka voittaa

Voittaaksesi Mahjong Solitaire -pelin sinun on pelaajana tyhjennettävä pelikenttä sovittamalla yhteen ja poistamalla kaikki 144 laattaa. Menestyksen avain on kuitenkin harkitun strategian laatiminen, ei pelkästään näkyvien parien yhteensovittaminen.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voitat useammin:

 • Aloita tarkastelemalla eri vapaita laatat ja tunnistamalla sopivat parit, jotka ovat käytettävissäsi.
 • Tyhjennä ensin ylimmät laatat, jotta voit vapauttaa suurimman osan alareunaan juuttuneista laatoista.
 • Älä ajattele vain yhtä siirtoa, vaan mieti muutama siirto eteenpäin. Jos olet joskus pelannut shakkia, ajattele tätä kuin shakkipeliä tai palapeliä, joka vaatii joukon tarkkoja siirtoja ennen voittoa.
 • Yritä aina tähdätä niihin laattoihin, jotka estävät eniten laattoja, ja poista ne ensin.
 • Lopuksi sinun tulisi nauttia pelistä ja luottaa prosessiin, koska sinusta tulee asiantuntija ennemmin tai myöhemmin.
Mahjong-peli on voitettu, kun kaikki laatat on tyhjennetty.

Mahjong-peli on voitettu, kun kaikki laatat on tyhjennetty.

Mahjong Solitaire pisteytysjärjestelmä

Vaikka "voitto" Mahjong Solitaire -pelissä riippuu pelialueen tyhjentämisestä, monissa peliversioissa on myös pisteytysjärjestelmä. Näiden pisteytysmenetelmien avulla pelaajat voivat haastaa ennätyksensä tai kilpailla muita vastaan. Eri peleissä voidaan käyttää erilaisia pisteytyskriteerejä, joissa on joitakin yhteisiä tekijöitä. Pelaamastasi Mahjong-versiosta riippuen pisteet voidaan määrittää seuraavien kriteerien perusteella:

 • Aika, joka sinulla kuluu kaikkien laattojen poistamiseen.

 • Pelissä tekemiesi sekoitusten määrä.

 • Sinun poistamiesi laattojen määrä

Kun hallitset nämä pelin osa-alueet, olet pian matkalla Mahjong-pasianssin asiantuntijaksi!

Mahjong-pasianssin strategian kehittäminen

Kuva, jossa näytetään, miten voit suunnitella siirtosi voittavan strategian kehittämiseksi.

Kuva, jossa näytetään, miten voit suunnitella siirtosi voittavan strategian kehittämiseksi.

Mahjong Solitaire vaatii strategista ajattelua, keskittymistä ja suunnittelua. Sinun on poistettava yhteensopivat laatat ja avattava samalla uusia mahdollisuuksia otteluille. Tässä on muutamia asioita, jotka sinun on muistettava tätä peliä pelatessasi:

 • Vältä keskittymästä pelkästään ylimpiin laattoihin, sillä se voi jättää muut laatat peittoon ja johtaa pelin häviämiseen. Vaikka sekoittaisitkin uudelleen, joskus tarvitset apua sopivan laatan löytämiseen.
 • Aloittelijana emme suosittele huolehtimaan ajasta. Keskity vain tekemään oikeita siirtoja ja parantamaan pelikäsitystäsi. Nopeutesi paranee automaattisesti ajan myötä.
 • "Lukkojen" tunnistaminen ja avaaminen on ratkaisevan tärkeää menestyksen kannalta. Jotkin yhteensopivat laatat ovat päällekkäin, ja sinun on keksittävä keino avata lisää laattoja ratkaisemalla nämä lukot. Tämä antaa sinulle lisää siirtoja tehtäväksi.
 • Joskus sinulla voi olla 3 samanlaista laattaa. Tällöin sinun pitäisi aina yhdistää ne laatat, jotka avaavat eniten mahdollisuuksia.
 • Vaakasuorilla viivoilla olevat laatat ovat vaikeinta selvittää, joten varmista, että kiinnität niihin asianmukaista huomiota.
Kun etenet, Mahjong Solitaire -pelissä jää vähemmän pelilaattoja tyhjennettäväksi.

Kun etenet, Mahjong Solitaire -pelissä jää vähemmän pelilaattoja tyhjennettäväksi.

Mahjong-pasianssi saattaa aluksi vaikuttaa helpolta peliltä, mutta keskittymisen menettäminen voi johtaa nopeaan jumiin jäämiseen. Pysy henkisesti valmiina ja suunnittele useita siirtoja etukäteen. Jotkin parit saattavat vaikuttaa itsestään selviltä valinnoilta, mutta ne voivat olla petollisia. Tavoitteena on lisätä käytettävissä olevien pelimuotojen määrää, mikä mahdollistaa suuremman liikkumisjoustavuuden.

Myös merkkien samankaltaisuuden huomioiminen on tärkeää, sillä se voi helposti huijata sinua. Erinomaisen visuaalisen muistin kehittäminen auttaa sinua erottamaan eri laatat tehokkaammin. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia visuaalisen muistisi kehittämisestä, sillä tämän pelin säännöllinen pelaaminen parantaa sitä automaattisesti.

Kaiken kaikkiaan Mahjong Solitaire on täydellinen sekoitus kahta ikonista peliä ja yksi yksinkertaisimmista ja koukuttavimmista pasianssipeleistä, joita voit pelata. Älä siis odota ja aloita Mahjong Solitaire -pasianssin pelaaminen täällä Solitairea-palvelussa ilmaiseksi.

TAKAISIN SISÄLLYSLUETTELOON

Mahjong Solitaire FAQ

Seuraavassa on muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä Mahjong Solitaire -pelistä:

Mitkä ovat Mahjong Solitaire -jargon ja termit, jotka minun pitäisi tietää?

Laattoja on kolmea eri tyyppiä, jotka sinun tulisi tuntea:

 • Ensimmäinen on yhteensopivat laatat, jotka voidaan sovittaa yhteen ja poistaa pelistä.
 • Toinen on avoimet laatat, joiden oikealla tai vasemmalla puolella ei ole laattaa. Niiden päällä ei myöskään saa olla laattaa.
 • Viimeisenä ovat estetyt laatat, joita ei voi siirtää siirtämättä muita laattoja.
Jos tunnet ja ymmärrät nämä kolme oikein, sinun ei tarvitse oppia paljon muuta pelataksesi hyvin.

Mitä eroa on Mahjong Solitaire -pelin ja perinteisen Mahjongin välillä?

Vaikka molemmissa peleissä on samat koristellut laatat, Mahjong Solitaire on yhden pelaajan matching-peli, kun taas perinteinen Mahjong on neljän pelaajan pöytäpeli, jossa pelaajat pyrkivät keräämään seitsemän laatan voittavan käden poimimalla ja hylkäämällä yhden laatan kerrallaan.

Kuinka kauan Mahjong Solitaire -peli kestää?

Mahjong-pasianssipelin kesto riippuu pelaajan kokemuksesta ja kyvyistä. Kokeneet pelaajat voivat tyhjentää taulun noin 10 minuutissa, kun taas aloittelijoilla saattaa kestää kauemmin, kun he oppivat pelisäännöt, kehittävät strategioita ja löytävät parit tehokkaammin.

Eroaako Mahjongg Solitaire tavallisesta pelistä?

Ei, peli on vain brändätty uudelleen ja sen nimen loppuun on lisätty kaksi G-kirjainta, jotta se kuulostaisi uudelta ja jotta ihmiset liittäisivät sen e-urheiluun.