HEINÄKUU 2024

Pelaa klassista pasianssia ja uppoudu alkuperäiseen peliin

Classic Solitaire on paras tapa rentoutua ja pitää hauskaa.

Opas klassisten pasianssipelien hallintaan

Kirjoittanut: Robert Moore | Viimeksi päivitetty: 21 August 2023 | Faktantarkistus tekijä: Elizabeth Miller

LUOTETTAVA ASIANTUNTIJA LUOTETTAVA ASIANTUNTIJA
30 vuoden kokemuksella Robert Moore on taitava pasianssin ja Mahjongin asiantuntija. Hän on paneutunut pelien sääntöihin ja edistyneisiin strategioihin. Tietoja Robert Moore

Saatat olla vasta matkasi alussa pasianssin maailmassa, tai olet henkilö, joka tuntee jo kaikki pelin juonenkäänteet. Silti et voi kieltää, etteikö tämä peli olisi kaunis ja yksi niistä harvoista peleistä, jotka tuottavat useita kognitiivisia hyötyjä.

Tänään tarkastelemme klassista pasianssi-korttipeliä, joka tunnetaan monilla nimillä, kuten Patience ja Free Klondike Solitaire.

Klassinen pasianssipeli tai kärsivällisyyspeli on täynnä mahdollisuuksia, ja yrität tutustua niihin kaikkiin voittaaksesi. Ei ole väliä, kuinka hyvä olet; tämä peli voi yllättää sinut. Tärkein syysi pasianssin pelaamiseen pitäisi kuitenkin aina olla hauskanpito ja aivojesi stimulointi.

Klassinen pasianssi korttipeli

Klassinen pasianssipeli voidaan voittaa vain yhdellä tavalla: siirtämällä kaikki samanväriset kortit peruspinoon nousevassa järjestyksessä ässästä kuninkaaseen. Lopulta sinulla pitäisi olla neljä korttipinoa ässästä kuninkaaseen, joissa on neljä tavallisessa pakassa esiintyvää maata.

Tehtävä saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta huomaat, miten haastavaa ja mielenkiintoista se voi olla, kun alat pinota kortteja.

Klassinen korttipeli

Jos haluat oppia pelaamaan klassista pasianssia verkossa, sinun on aloitettava asetuksista. Klassisen version asetelmassa pöydällä on seitsemän korttipinoa. Ensimmäisessä pinossa on yksi kortti, ja kun etenet vasemmalta oikealle, korttien määrä kasvaa yhdellä kortilla niin, että seitsemännessä pinossa on seitsemän korttia.

Voit asettaa kunkin pinon ylimmän kortin kuvapuoli ylöspäin olevaksi kortiksi, ja loput kortit on pidettävä kuvapuoli alaspäin. Pöytätaulun lisäksi on 4 perustuspinoa, varastopino korttien vetämistä varten ja hukkapino vedetyille korteille.

Pelaa pasianssia - Pelin kulku

Kuten mitä tahansa pasianssipeliä, myös tätä peliä pelataan siirtämällä kortteja. Juju on siinä, että voit asettaa kortin toisen kortin päälle vain, jos se on seuraavaksi alin kortti ja kuuluu vastakkaiseen väriin. Pata 6 voidaan siis asettaa hertta 7:n päälle. Voit jatkaa sarjaa asettamalla ruutu- tai herttaviitosen pata 6:n päälle.

Edellä mainitut säännöt pätevät tauluun, mutta perusta on erilainen. Kaikkien perustan korttien on oltava nousevassa järjestyksessä ja samaa maata.

Joset löydä siirtoa tableausta, napsauta kantta nostaaksesi yhden kortin. Vedetty kortti on osa poisheitettävää pinoa, kunnes löydät tavan siirtää sitä.

Pelaa Solitaire Classic verkossa

Voit nauttia Classic Solitaire -pasianssin pelaamisesta verkossa kevyen musiikin säestyksellä. Musiikki ei ole välttämätöntä, mutta se voi osoittautua ihanaksi lisäykseksi toimintaan, joka pitää mielesi virkeänä.

On aina jännittävää miettiä ja kokeilla erilaisia strategioita ja tulla niin hyväksi, että huomaat siirrot heti.

Classic Solitaire on yksi niistä harvoista peleistä, joiden pelaamisesta voi nauttia vuosia. Pelimekaniikan lisäksi Classic Solitaire tarjoaa täydellisen tasapainon rentoutumisen ja henkisen stimulaation välillä. Se on peli, jossa yhdistyvät yksinkertaisuus, strategia, onni ja kärsivällisyys. ja ilahduttavan odottamattomia käänteitä, mikä osaltaan tekee siitä niin kiehtovan.

Klassinen pasianssi peli

Vain muutamat pelit, kuten jalkapallo, shakki ja tennis, voivat valloittaa miljoonien ihmisten sydämet maailmanlaajuisesti. Rehellisesti sanottuna ei ole liian kaukaa haettua laittaa Classic Solitaire myös tähän kategoriaan. Jos et usko meitä, voit kysyä keneltä tahansa satunnaiselta tapaamaltasi ihmiseltä, ja hän on ehkä kuullut pasianssista tai jopa pelannut sitä.

Pasianssin klassisessa versiossa on se jännittävä puoli, että sen pelaamisen voi oppia muutamassa minuutissa. Jopa vuosikymmeniä pelanneet eivät kuitenkaan voi voittaa jokaista peliä.

Tämän hienon pelin salaisuus on se, että vaikka tekisit täydellisiä siirtoja, et voi voittaa jokaista peliä. Et koskaan tiedä, voitatko vai et, ennen kuin kaikki on ohi. Juuri tällainen tämä peli on, ja siksi sen pelaaminen on jännittävää.

Pasianssin ja kärsivällisyyspelien pelaaminen

Kun aloitat uuden pelin, siirtojen havaitseminen on helppoa. Ensimmäiset minuutit sujuvat helposti, mutta tuuri voi loppua, ja saatat jäädä jumiin. Pasianssin ammattilaispelaajat tuntevat jo sen, mistä keskustelemme, koska he tietävät, että tämä peli on rakennettu testaamaan kärsivällisyyttäsi.

Tarvitaan vain yksi oikea liike, ja pääset takaisin oikealle tielle hetkessä.

Pikkuhiljaa kehität kehittyneitä kuvioiden tunnistamistaitoja ja hallitset myös kaikki strategiat, joita tarvitaan, jotta voit loistaa pasianssissa. Muista vain aina aloittaa korttien siirtäminen tableau-pinoissa ennen kuin vedät mitään varastosta.

Klondike Solitaire: Klunde: Alkuperäinen korttipeli

Truly Solitaire on peli, jolla on rajattomat mahdollisuudet, myös muunnelmien luomisessa. FreeCell, Pyramid, Gold, Free Spider, Yukon, Canfield ja Forty Thieves ovat vain muutamia pasianssin muunnelmia. Ehkä uusi variaatio luodaan siihen mennessä, kun luet tämän artikkelin loppuun.

Jokainen pelaaja, joka on hyvä klassisessa pasianssissa, voi pitää paljon hauskaa kokeilemalla muita variaatioita. Kun sinusta tulee kokenut klassisen pasianssin pelaaja, pasianssin maailma toivottaa sinut tervetulleeksi, ja sinun on helppo pelata mitä tahansa pelin variaatiota.

Solitaire.com on täällä sinua varten, jotta et koskaan tuntisi oloasi yksinäiseksi tai hämmentyneeksi pasianssin maailmaan tutustuessasi. Asiantuntijamme ovat viettäneet lukemattomia tunteja pelin kaikkien variaatioiden hallitsemisessa, ja he auttavat sinua hallitsemaan minkä tahansa kiinnostavan pasianssimuunnelman. Ei ole väliä, kuinka kokenut olet; me viemme pelisi seuraavalle tasolle.

Pasianssi Classicin tärkeimmät kohdat

Pasianssi ei ole peli, jossa kortit järjestetään ensin laskevaan ja sitten nousevaan järjestykseen. Pasianssi on peli, jossa yhdistyvät onni, strategia, kärsivällisyys, taito ja päättäväisyys. Päällisin puolin kyse on korttien liikuttelupelistä, mutta todellisuudessa se on peli, jossa kehitetään kognitiivisia kykyjä ja kärsivällisyyttä.

Classic Solitaire erottuu muista muunnelmista, ja siihen voi olla monia syitä, kuten sen yksinkertainen pelattavuus tai ulkoasu. Sinun ei siis kannata enää odottaa ja aloittaa Classic Solitaire -pasianssin pelaaminen, sillä siitä tulee varmasti yksi go-to -peleistäsi, kun kaipaat viihdettä ja parannat tylsyytesi ikuisesti.

TAKAISIN SISÄLLYSLUETTELOON

Classic Solitaire - usein kysytyt kysymykset

Nyt vastaamme joihinkin kysymyksiin, joita sinulla saattaa olla Classic Solitairesta.

Mikä on Classic Solitaire -pelin tavoite?

Noudatat pelin sääntöjä ja yrität siirtää samanväriset kortit nousevassa järjestyksessä ässästä kuninkaaseen peruspinoihin. Kun täytät kaikki peruspinot korteilla, voitat pelin.

Miten asetan ulkoasun Classic Solitaire -pelissä?

Aloita vasemmalta ja laita yksi kortti ensimmäiseen kasaan ja jatka korttien laittamista kasan määrän verran. Lopeta, kun olet asettanut seitsemän korttia seitsemänteen pinoon, jotta taulun luominen on valmis. Loput 24 korttia menevät varastoon, ja 4 perustuspinoa pidetään tableaun yläpuolella. Käännä kaikki tableau-pinojen ylimmät kortit ja aloita pelaaminen.

Mitkä ovat korttien siirtämistä koskevat säännöt Classic Solitaire -pasianssissa?

Jos siirrät kortteja taulussa, kortti voidaan asettaa toisen kortin päälle, jos se on vastakkaista väriä ja noudattaa alenevaa järjestystä. Esimerkiksi patakolmonen voidaan helposti pelata herttanelosen päälle.

Mitä tarkoitat Classic Solitaire -pasianssin varasto- ja jätekasalla?

Varastossa on pöydän luomisen jälkeen jäljelle jääneet kortit, ja varastosta voidaan ottaa yhdestä kolmeen korttia pasianssin muunnelmasta riippuen. Varastosta nostetut kortit laitetaan hukkapinoon.

Miksi strategia on tärkeää Classic Solitaire -pelin voittamisessa?

Kuten polttoaine on tärkeää auton kuljettamisessa, strategia on tärkeää pasianssin voittamisessa. Ilman oikeaa strategiaa voit helposti eksyä ja tehdä siirtoja, jotka tekevät voittamisen mahdottomaksi.

Mitä jännittäviä pasianssin muunnelmia on klassisen pasianssin lisäksi?

Jokaisella on omat suosikkinsa, mutta suosittelemme kokeilemaan Spideria, FreeCelliä, Pyramidia ja Forty Thievesiä. Kannattaa kokeilla mahdollisimman monia muunnelmia, ennen kuin päätät, mitkä niistä ovat sinulle parhaita.