TOUKOKUU 2024

Kuinka pelata Spider-pasianssia - Opas korttipelin pelaamiseen - Pelaa nyt!

Opi pelaamaan Spider Solitairea kuin ammattilainen

Sääntökirja Spider Solitaire -pelin pelaamisesta

Kirjoittanut: Elizabeth Miller | Viimeksi päivitetty: 16 November 2023 | Faktantarkistus tekijä: Robert Moore

LUOTETTAVA ASIANTUNTIJA LUOTETTAVA ASIANTUNTIJA
Elizabethin pasianssitaidot, joita on kehitetty kolmen vuosikymmenen ajan pelaamalla ja tehokkaiden opintojen avulla, ovat tehneet hänestä innovatiivisen ja erittäin arvostetun asiantuntijan, johon harrastajat ja noviisit luottavat. Tietoja Elizabeth Miller

Monien ihmisten rakkaus klassiseen pasianssiin ei häviä koskaan, mutta he haluavat aika ajoin pelata jotain monimutkaisempaa ja mausteisempaa. Siksi alkuperäinen Spider Solitaire syntyi, koska se on haastavampi muunnelma, joka pitää sinut aina varpaillaan.

Olet tullut oikeaan paikkaan, jos olet uusi Spider Solitaire -pelaaja tai haluat kohottaa taitojasi. Sukelletaan mukaan ja opitaan, miten Spider Solitairea voi pelata kuin ammattilainen asiantuntijapelaajamme Elizabeth Millerin opastuksella.

Tämä peli on jännittävä muunnelma klassisesta pasianssista, jossa on kaksi korttipakkaa, ja tässä pelissä on kyse samanväristen pelikorttien järjestämisestä laskevassa järjestyksessä kuninkaasta ässään kahdeksan sarjan täyttämiseksi.

Voita Spider Solitaire

Spider Solitaire ei ole yksi niistä korttipeleistä, joissa tuurilla on suuri merkitys voiton kannalta. Ennen kuin pelaat Spider Solitaire -peliä, sinun on oltava valmis käsittelemään jokaista paljastettua korttia ja luomaan laskevan järjestyksen samalla kun paljastat piilotettuja kortteja. Kaikki tämä on tehtävä oikean strategian mukaisesti, jos haluat menestyä.

Selitämme nopeasti, miten voit perustaa tämän pelin.

 • Ota 2 tavallista korttipakkaa ja sekoita ne kunnolla.
 • Aloita vasemmalta ja aseta 6 kuvapuoli alaspäin olevaa korttia neljään ensimmäiseen sarakkeeseen ja 5 kuvapuoli alaspäin olevaa korttia kuuteen muuhun sarakkeeseen.
 • Käännä kunkin sarakkeen ylin kortti ja aseta loput kortit varastoon. Nyt olet valmis aloittamaan pelaamisen ja sarjojen luomisen.

Tavoite pelata Spider Solitaire verkossa

Hämähäkkimuunnoksen pasianssipelin sääntöjen mukaan asetat kuvapuoli ylöspäin olevan kortin toisen kortin päälle, jos se on seuraavaksi alin kortti. Patayhdeksän voi asettaa herttayhdeksän päälle, mutta molempia kortteja ei voi siirtää yhdessä. Jos haluat siirtää kortteja pinona, niiden on kuuluttava samaan väriin.

Kaikkien kymmenen pinon hallinta ja kaikkien kuvapuoli ylöspäin olevien korttien hyödyntäminen on tärkein tehtäväsi tässä pelissä. Yrität luoda samanvärisiä laskevia sarjoja, jotta ne voidaan siirtää peruspinoihin. Voit nostaa kortteja varastosta, jos et löydä siirtoja taulusta.

Voitat pelin, kun kaikki kortit päätyvät perustukseen.

Tableaun kasat ja enemmän pisteitä

Taulukkopinojen ja taulukkopinon tyhjien sarakkeiden hallinta on erittäin tärkeää. Jotkin siirrot eivät ehkä tunnu luonnollisilta, mutta saatat tarvita niitä menestyäksesi Spider Solitaire -pasianssissa.

Saatat esimerkiksi haluta luoda tyhjän sarakkeen nopeasti siirtämällä kortteja pienemmästä pinosta. Suosittelemme kuitenkin, että keskityt ensin sarakkeisiin, joissa on enemmän kortteja, jotta saat tasapainoiset tableau-pinot. Sarakkeet, joissa on eniten piilotettuja kortteja, voivat osoittautua tässä pelissä suurimmaksi esteeksi.

Aloittelijat eivät useimmiten ymmärrä "järjestyksen" ideaa. Tämä tarkoittaa, että sinun tulisi välttää värin vaihtamista järjestyksessä niin paljon kuin mahdollista. On helpompaa muodostaa lopulta sarjoja, joissa on yksi väri, kun maata ei vaihdeta usein.

Spider Solitaire piilotetut kortit

Mahdollisimman monen kuvapuoli alaspäin käännetyn kortin kääntäminen nykyisessä pelissä näyttää olevan erinomainen strategia voittoon. Sinun on kuitenkin katsottava, edistytkö oikeaan suuntaan, ennen kuin yrität paljastaa piilotettuja kortteja.

Saatat esimerkiksi saada tilaisuuden siirtää pata-seiskan tyhjään sarakkeeseen ja paljastaa piilotetun kortin. Ennen siirron tekemistä voit katsoa, onko mahdollista siirtää kortteja pata 8:n yläpuolelle, jotta voit sijoittaa pata 7:n sen päälle. Tämä on paljon tuottavampi siirto, ja sinulla on edelleen tyhjä pino käyttöösi.

Sinun onsiis otettava tavaksi miettiä aina vaihtoehtoisia siirtoja ja pyrittävä valitsemaan niistä hyödyllisimmät.

Kuvapuoli alaspäin olevat kortit ja asiantuntijaliikkeet

Mainitsimme jo aiemmin järjestyksen, mutta toisinaan epäjärjestys on oikea tapa toimia. Epäjärjestys tarkoittaa, että maata voidaan vaihtaa usein, ja tämä strategia voi auttaa sinua kääntämään enemmän kuvapuoli alaspäin olevia kortteja, jos käytät niitä oikein.

Pasianssipeli ei voi olla sujuvaa tai helppoa, kun pelaat Spider Solitaire -pasianssin kaltaista pasianssipelimuunnelmaa. Sinun on tehtävä joitakin vaikeita valintoja, kuten se, että sinulla on sarake, jossa on useita värinvaihtoja, jotta muissa sarakkeissa voi olla hyvin vähän värinvaihtoja.

Kun olet päässyt eteenpäin muissa sarakkeissa, voit käsitellä saraketta, jossa on useampia värimuutoksia. On parempi valita sarake, jossa ei ole piilotettuja kortteja, jos sinulla on useita värimuutoksia, jotta et blokkaa näitä piilotettuja kortteja pitkäksi aikaa.

Tyhjän tilan hallitseminen pasianssipeleissä

Tyhjä kasa auttaa sinua kasojen rakentamisessa ja siirtojen tekemisessä. Kaikki kortit, joita ei voi sijoittaa mihinkään ja jotka estävät etenemisesi, voidaan siirtää tyhjään pinoon.

Jos et pidä kortista, joka paljastuu tyhjään kasaan sijoitetun kortin perusteella, voit käyttää peruutuspainiketta ja käyttää tyhjää kasaa myöhemmin. Olisi parempi, jos et nostaisi varastokortteja usein, jos yrität luoda tyhjän pinon.

Lyhyesti sanottuna sinun on luotava tyhjä kasa mahdollisimman pian.

Peruspaalut ja voittamisen perussäännöt

Eri Spider Solitaire -muunnelmilla on samat perussäännöt, mutta nelipukuisessa versiossa on paljon vaikeampi voittaa kuin yksipukuisessa versiossa. Vaikeammissa muunnelmissa kykysi nähdä, mikä voisi olla mahdollista, auttaa sinua siirtämään kortteja peruspinoihin.

Vaikka korttia ei olekaan pöytätaulussa, sinun ei pidä jättää huomiotta sitä, että se on olemassa. Sinun on siis kuviteltava skenaarioita, joissa voit edetä käyttämällä korttia, jota ei vielä ole saatavilla.

Saatat esimerkiksi tarvita vain herttakympin saadaksesi aikaan täydellisen sarjan. Tässä skenaariossa sinun ei pitäisi tehdä siirtoja, jotka poistavat mahdollisuutesi luoda täydellinen sarja, kun herttakymppi paljastuu.

Kärsivällisyys peli Strateginen pelattavuus

Jokaisen tekemäsi siirron on oltava mahdollisimman tarkka, sillä yksikin väärä siirto muuttaa pelin lopputuloksen. Varsinkin kun kyseessä ovat eri maata olevat kortit, sinun on kiinnitettävä huomiota käytettävissäsi oleviin vaihtoehtoihin.

Sinulla voi esimerkiksi olla kaksi mahdollisuutta asettaa pata 10 eri maata olevan jätin päälle. Tässä skenaariossa sinun on mietittävä, kuinka monta piilokorttia kummassakin pinossa, jossa on jätkä, on. Luonnollisesti kannattaa valita kasa, jossa on vähiten piilokortteja, ja sijoittaa pata 10 siihen. Tämä estää vähemmän kortteja.

Ehkä pata 10:tä ei kannata sijoittaa eri maata olevan jätin yläpuolelle, vaan sinun kannattaa odottaa patajackia. Periaatteessa sinun on harkittava kaikkia mahdollisia siirtoja ja tehtävä sitten paras niistä.

Maailman parhaat Spider Solitaire pelaajat

Tässä ovat pasianssin pelaajat, jotka ovat ohittaneet kaikki muut:

 1. Elizabeth Miller (UK) - 411 pelattua peliä, 279 voitettua peliä.
 2. Michael Cullum (UK) - 308 pelattua peliä, 185 voitettua peliä.
 3. Fernando Rabello (Brasilia) - 511 pelattua peliä, 198 voitettua peliä.
 4. Nobuo Sugimura (Japani) - 453 pelattua peliä, 190 voitettua peliä.
 5. Ana Maria Montoya (Kolumbia) - 288 pelattua ottelua, 148 voitettua ottelua.
 6. Piotr Szwed (Puola) - 271 pelattua ottelua, 143 voitettua ottelua.
 7. Laura Potvin (Kanada) - 345 pelattua ottelua, 165 voitettua ottelua.
 8. Ivan Kostov (Bulgaria) - 390 pelattua ottelua, 172 voitettua ottelua.
 9. Gabriel Silva (Argentiina) - 321 pelattua ottelua, 155 voitettua ottelua.
 10. Bjorn Swenson (Ruotsi) - 294 pelattua ottelua, 143 voitettua ottelua.

Älä hukkaa tilaisuutta oppia näiltä ammattilaisilta ja tulla paljon paremmaksi pasianssin strategiassa. Kun hallitset strategian, voittoprosenttisi paranee, mikä tekee pelistä entistä hauskempaa.

Yritä aina noudattaa oikeaa strategiaa ja tehdä siirtoja pelin voittamiseksi. Toivomme, että jatkat nauttimista pelistä, jota me kaikki rakastamme.

TAKAISIN SISÄLLYSLUETTELOON

Kuinka pelata Spider Solitairea - FAQs

Seuraavassa on muutamia yleisiä kysymyksiä siitä, miten Spider Solitairea pelataan:

Mikä on Spider Solitaire -pelin päätavoite?

Päätavoitteesi on luoda samanvärisiä sarjoja, joissa kortit ovat alenevassa järjestyksessä kuninkaasta ässään. Kun luot 8 tällaista sarjaa, voitat pelin automaattisesti.

Millaista strategiaa on sovellettava, kun valitaan sarake, jonka avulla paljastetaan piilotettu kortti Spider Solitaire -peliä pelattaessa?

On suositeltavaa valita sarake, jossa on eniten piilotettuja kortteja, mutta sinun on otettava huomioon myös kaikki muu pelissä.

Voitteko selittää Spider Solitaire -pelin "rank break chaining" -konseptin?

Periaatteessa yrität välttää riveissä olevia katkoksia ja teet siirrot niin, että kortit ovat aina oikeassa järjestyksessä. Sen sijaan, että siirrät jätkiä tyhjään sarakkeeseen, sinun pitäisi yrittää löytää kuningatar ja asettaa jätti sen päälle. Näin päädyt paljastamaan jätkän alla olevan piilossa olevan kortin ja samalla säilytät pelissä järjestyksen.

Miksi Spider Solitaire -strategiassani pitäisi olla mukana "skenaarioita, joita ei ole saatavilla"?

Tietyt kortit, joita ei ole vielä saatavilla, voivat ilmestyä ja niitä voidaan käyttää edistymiseen. Näin voi kuitenkin tapahtua vain, kun ennakoit niiden esiintymisen ja vältät liikkeitä, jotka estävät sinua käyttämästä näitä kortteja hyvin. Mieti siis aina, mitä voi tapahtua, ja pelaa sen mukaan.

Miten Spider Solitaire -peli päättyy?

Peli päättyy, kun siirtosi loppuvat tai kun voitat kahdeksan sarjaa.

Mitkä ovat joidenkin maailman parhaiden Spider Solitaire -pelaajien nimet?

Parhaita Spider Solitaire -pelaajia ovat Elizabeth Miller ja Michael Cullum Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Fernando Rabello Brasiliasta ja Nobuo Sugimura Japanista.